kundeservice@bysommerhuse.dk Telefon +45 28686211 Løkken Blokhus Lønstrup

Attraktioner i Nordjylland

Hos By Sommerhuse kan vi uden at blinke anbefale et utal af unikke attraktioner i Nordjylland og langs Nordvestkysten, når du er på ferie i en dejlig feriebolig – faktisk er der oplevelser i vente lige fra de actionprægede til de kulturelle og naturskønne. Attraktionerne er alsidige, og der er spændende oplevelser for alle aldersgrupper, hvorfor sommerhusudlejning er blevet så stort i Danmark, da det er et oplagt valg at overnatte i feriebolig på sin vej rundt i de populære områder. 

Den nordvestjyske natur byder på store skov- og landområder, vand og frisk luft, og det bærer mange af attraktionerne i Nordjylland også præg af. Byerne er både små og hyggelige, samt store og fulde af muligheder. Mange attraktioner bærer præg af Danmarks historie. Du vil både kunne opleve dele af jernalderen, vikingetiden og middelalderen samt se mange spor fra krigstiden - fx de imponerende bunkere i Løkken iblandt mange andre muligheder. Mange steder er der skønne ferieboliger til leje, hvilket som nævnt er en oplagt overnatningsmulighed, når der skal være plads til hele familien eller vennegruppen.

Udendørs attraktioner for hele familien

Nordjylland er spækket med udendørs oplevelser for hele familien. Nogle af de mest populære er forlystelsesparken Fårup Sommerland eller Jesperhus Feriepark. Sommerlandet ligger ude i skoven og har forlystelser for hele familien, et kæmpe vandland samt en ridebane. Jesperhus er et feriecenter, et badeland, en forlystelsespark og en smuk blomsterpark. Hvis du i stedet er på udkig efter attraktioner i Nordjylland, der involverer dyr, kan du tage i Aalborg Zoo, Ørnereservatet i Tversted eller Fun Park i Hirtshals, der bestemt også er et besøg værd. Du kan også smutte forbi Nationalparken Thy, som er et 244 kvm2 naturområde med strand, skove og ødemarker. Det er muligt at se krondyr, rådyr, spættede sæler og over 30 forskellige fuglearter. En anden populær attraktion er Lille Vildmose Centeret, som er et af Danmarks største, fredede landområder. Højmosen er 76kvm2 med en hel unik natur, og er blandt andet hjem for kronhjorte, vildsvin, konge- og havørne. Tag familien med i sommerhus eller feriebolig og planlæg en tur rundt for at se det, der tiltaler mest!

Indendørs attraktioner i Nordjylland 

Du kan også undersøge de alsidige indendørs attraktioner til de koldere dage. Skallerup Sea Side Resort er et badeland med mange udendørs og indendørs aktiviteter, som fx bowling, legeland, sportsbaner, ridecenter og wellness i en fuldstændig enestående beliggenhed. Du kan også besøge den attraktion i Nordjylland, der repræsenterer en verden under vandet på Nordsøen Oceanarium - Nordeuropas største akvarium med hele 81 forskellige arter af dyr, der lever i Nordsøen herunder den berømte klumpfisk og sæler. Hvis du er mere til leg og action, kan du besøge Action House i Løkken, Funhouse i Frederikshavn og Leo’s Legeland i Aalborg. Du kan også besøge Bolcheriet i Løkken og Skagen, som er nogle af de mere velsmagende attraktioner, hvor du kan købe lækkert med hjem i ferieboligen. 

Naturattraktioner i Nordjylland

Der findes mange forskellige beundringsværdige og ofte gratis attraktioner i Nordjylland, der foregår ude i den friske natur. I Skagen møder du spidsen af Jylland - kendt som “Grenen” - det er her Skagerrak og Kattegat slår sammen og mødes i et helt unikt syn. Flere af attraktionerne handler om vand og sand, da der er så meget kystnær strækning. Du kan for eksempel besøge Danmarks største vandreklit Råbjerg Mile, som er en 1x1 km stor sandmile, der hvert år flytter sig 15 meter med vinden. Vest for Skagen finder du Den Tilsandede Kirke, som er en ganske særlig attraktion. En smuk kirke, som stadig har noget inventar tilbage, på trods af at brugen af kirken ophørte i 1700-tallet på grund af store mængder sand, der ikke kunne stoppes. Nogle af de mest ikoniske attraktioner i Nordjylland, finder du langs kysterne i form af fx flotte fyrtårne. Du finder fyrtårnene blandt andet i Hirtshals, Skagen, Hirsholm, Hanstholm og Løgstør. Derudover kan du tage en dagstur til Læsø, besøge de naturskønne skove og strande samt udforske bunkerne, der ligger rundt omkring i kystbyerne. Naturligvis er de mange sommerhusområder også berømte og gør sommerhusudlejning til et kæmpe trækplaster, som vi hos By Sommerhuse elsker at beskæftige os med.

Kulturelle attraktioner

De kulturelle attraktioner i Nordjylland gemmer på mange perler indenfor kunst, kultur og historie. En stor del af Nordjyllands historie ligger gemt i Skagen, der byder på gallerier med værker af de berømte Skagensmalere. Du kan også besøge gallerier i blandt andet Aalborg, Lønstrup, Hanstholm og Blokhus og næsten uanset hvor du er, vil de kulturelle attraktioner titte frem - store som små. Du vil i flere byer finde lokale kunstnere i små butikker, der sælger malerier, glaskunst, papirklip, smykkekunst eller noget helt femte. De kulturelle attraktioner i Nordjylland involverer også teater, skulpturparker samt historiske bygninger, kirker, slotte og klostre. Mange danske kunstnere og håndværkere har bosat sig langs nordvestkysten, og grunden til dette må helt sikkert være den billedskønne natur.

Så der er altså masser at se og opleve i Nordjylland - book sommerhus til ferien her og se for dig selv.